ויקפי סלאמנה, בעלי מדאפה גלילית מכפר כעביה, הגיע לאולפן של פאולה וליאון לספר על טקס הקפה הבדואי המסורתי, במסגרת פסטיבל הקפה הראשון בכפרים הבדואים בגליל.
למי שלא מכיר- בטקס הקפה הבדואי המסורתי שנקרא קאווה סאדה, המארח יכין את הקפה הרבה זמן מראש. הוא יוציא את הפולים הירוקים מהג`ראב (נאד עור קטן) וישפוך אותם למחרשת ברזל אותה הוא מניח מעל האש. הוא מנענע קלות את הפולים, עד שאלו משחימים ולבסוף שופך אותם לתוך מכתש עץ. אח"כ הוא כותש אותם באמצעות העלי על ידי נקישות וקולות של מכתש העץ ובכך הוא מבשר לכל המשוטטים בסביבה כי הם מוזמנים לשתיית קפה. לאחר הכתישה הוא מבשל את הקפה עד לרתיחה, וכשהוא בוער ממש, הוא מסיר את הקפה מהאש ושופך ממנו מעט על הקרקע ורק אז לכוסות האורחים.
שלושה ימים ושליש... עד לקפה הראשון פסטיבל הקפה הבדואי ה-1 בגליל. אירוח בדואי גלילי, סיפורי קפה, סיורים מודרכים, מופעים מסורתיים בכפרים הבדואים בגליל. שלושה סופי שבוע בדצמבר החל מה 10.12.21
לחודש הרמדאן קסם משלו – השקט, התפילות והאווירה הרוחנית בשעות הבוקר ומנגד רחובות מלאים עד אפס מקום בשעות הקטנות של הלילה, דוכני הממתקים הפזורים בצדי הרחובות, ריחו של ה"קטאיף" המתקתק נישא באוויר, צלילי תפילת אל-תראוויח הנערכת תחת כיפת השמים והשווקים המיוחדים הנפתחים עם רדת הערב. לילות רמאדן מהווים הזדמנות נפלאה להכרות עם תרבות אחרת פחות מוכרת –אז מה מצפה לנו בישובים הבדואים בגליל?
מיזם אוצרות הגליל משקיע בפיתוח פרוייקט "נשים מבשלות בערמשה", כחלק מחזון צוות התיירות במיזם רוח הגליל אותו מובילה גב` רעיה שטראוס בן דרור. הצוות בחר לחזק את הנכסים הרב תרבותיים של האזור ובכללם את הכפר הבדואי ערמשה.
מכניסים את הגליל, הגולן והעמקים הביתה, לשולחן, למקרר וללב. דווקא עכשיו בזמנים קשים ולקראת חגי האביב, ברשות לפיתוח הגליל מתגייסים למען עסקי הגליל ומאפשרים לכולכם לפתוח את הלב ולרכוש מחקלאי הגליל תוצרת גלילית אמיתית.